Iroda automatizálás - Intelligens iroda

Intelligens iroda

Nap mint nap látjuk, hogy mennyi fölösleges energiát pocsékolnak el az irodák, legyen szó akár fűtési, hűtési vagy elektromos energiáról. Ha csak az energiamegtakarítás oldaláról közelítjük meg egy iroda vagy irodaház automatizálását önmagában a költségcsökkentésen keresztül megtérül egy intelligens iroda, irodaház, ráadásul rengeteg kényelmi funkció, távoli elérhetőség válik lehetővé az értéknövelésen kívül.

Egy intelligens iroda vagy irodaház irodája pillanatok alatt az új bérlő igényeire szabható!

Válasszuk szét az intelligens irodát az intelligens irodaháztól ugyanis egy intelligens irodaház mégbővebb funkciókat tesz lehetővé, egy intelligens irodaház új távlatokat nyit akár az iroda bérbeadása esetén is.

Az intelligens irodáknál elérhető funkciók (nem teljeskörűen mert az automatizálás terén csak a képzelet és a racionalitás szabhat határt)

1, Az intelligens iroda fűtése, hűtése

Szinte az összes irodánál problémát okoz a megfelelő hőmérséklet beállítása és az energiapocsékolás. Mivel egy iroda a modern egylégterű irodák kivételével (ahol az irodaház esetében van óriási értelme az intelligensé tételnek) szobákra oszlik, amelyek hőmérséklete általában egy szobában elhelyezett termosztáttal szabályozható - jobb esetben ez hordozható termosztát - ezért valamennyi szobában lévő hőmérséklet ahhoz igazodik még akkor is ha thermofejek vannak a radiátorokhoz hozzárendelve. Minden esetbe így találkozunk azzal a problémával, hogy az egyik szobában nincs elég meleg míg a másik szobában folyamatosan nyitva van az ablak. A másik jelenség, hogy a gyorsabb hőmérséklet növelés érdekében általában jóval a kívánt hőfok felé veszik (persze nem ez szabályozza a felfűtés hatékonyságát) a termosztátot és az csak akkor kerül letekerésre ha már bőven túlfűtött, utána pedig túl hideg lesz. Lényegében véve a kívánt hőmérséklet soha nem lesz pontosan beállítva és óriási lesz az energiapocsékolás. Az sem tudatosul sokakban, hogy hiába állítják magasabb fokozatra a thermofejet amikor már fáznak, ha a termosztát nem kapcsol be a fűtőtest sem fog fűteni. Az intelligens irodai fűtéssel ez könnyedén megoldható és szobánként 1 fokon belül tartható a hőmérséklet ingadozás. Amikor pedig nincs szükség a fűtésre mert nem tartozkódik senki az irodában a fűtés könnyedén levehető vagy automatiusan csökkenthető. Sok irodánál tapasztaltuk, hogy az amúgy is nehezen programozható termosztátot inkább egész éjjel magasabb hőfokon hagyják mert nehezen állítható be a kívánt hőrmérséklet az irodába érkezéskor. Ezt az intelligens irodai fűtés könnyedén kezeli, mert tudja, hogy mikor kell fátenie ha mondjuk az iroda nyitásakor 9 órakor 21 fokot szeretnénk kapni. Így nem azt kell megadnunk, hogy 8 órakor vegye fel a fűtés 21 fokra magát és ki tudja, hogy eléri-e azt a hőfokot 9 órára, hanem azt kérjük a rendszertől, hogy 9 órára legyen 21 fok,. amely egy fontos szemléletbeli változás.

Mivel a hűtés általában egyedi klímákkal van megoldva, ott talán picivel jobb a helyzet, de annak automatizálásával is előre megadható az elérni kívánt hőfok, nem izzadunk le amikor beérünk az irodába és nem fázunk meg mire a bekapcsolást követően végre lehűl az iroda.

További fontos előnye a hagyományos rendszerekhez képest, hogy a hőfokba bármikor belenyúlhatunk távolról is bármilyen változás nem várt esemény van, és sokkal egyszerűbb a kezelése, mint a hagyomásnyos kezelőfelületeknek, ráadásul nincs szükség a távirányítók keresgetésére sem.

2, Az intelligens iroda világítása

Vajon mekkora egy iroda áramszámlája, és ebből mennyi megy el fölösleges világításra? Ez ugyan egy nehezen meghatározható kérdés, de nem kis költségről van szó. Az intelligens iroda világítása alkalmazkodik a fényviszonyokhoz és ahhoz állítja be a világítás erősségét. Egy intelligens irodába könnyedén váltogathatunk a világítások között akár egy gombnyomással is, amelyet akár a jelenlegi kapcsolóval is szabályozhatunk. Sok esetben a mozgásérzékelővel egybekötött világítás is sok áramot tud megtakarítani, ugyanis folyamatos probléma, hogy a nem használt helyiségekben is égve marad a villany, akár éjjelre is.

3, Az intelligens iroda biztonsági rendszere, beléptető rendszer

A riasztó rendszer használata és a kódok kiadása áltaában nem szokott problémát okozni. Viszont a biztonsági rendszer házon belül történő kezelésével azonnal naplózhatóvá válnak a ki és belépések, így belépető rendszerként is használható, így pontosan mérhető ki mennyit tartózkodik a munkahelyén. További biztonsági funkciókat láthat el egy kamerarendszer vagy akár csak egy a kapuhoz felszerelt kamera elhelyezése is. Így a rendszer akár távoli ellenőrzést is lehetővé tesz. Az automatikánkkal kezelt beléptető rendszer pedig az általános beléptető rendszereknél jóval kedvezőbb áru lehet.

4, Az intelligens iroda hang és médiarendszer, számítógépes hálózata

A számítógépes hálózaton kívül az automatik kezelheti a hangrendszert is és akár tv is ráköthető. Így központi renszerünkön állítható, hogy a tárgyalóban, váróban, mwllékhelységben vagy bárhol milyen zene szóljon. Ezek a zenék pedig bármely eszközünkön vagy hálózatunkon is lehetnek. A mai világban nagyon elterjedtek a hangfelvevő eszközök, akár egy telefonnal is fel lehet venni tudtunkon kívül egy tárgyalást, amely legjobb zavarója a háttérzene lehet. Ha bemegy egy ügyvédi irdába a legtöbb helyen szól háttérzene, mivel a jelzavarók az emberi fület is zavarhatják. Ezenkívül könnyedén prezentálhat akár az ügyfelének vagy az ügyfelel a telefonjával, tablettjével úgy, hogy azt a tévén követhethük nyomon mindenféle kábel nélkül.

5, Könnyedén módosítható irodaházak - a jelenlegi irodapiac úttörőjévé válhat!

Az intelligens irodaházak automatikájával könnyedén megoldható az irodák bővítése, egymásba nyitása, különböző bérlők preferenciáinak kilakítása. Ha egy irodát mondjuk több bérlő vagy csapat használ és különböző igényeik vannak a rendszer felismerheti a csapatot és az ő igényeik alapján azonnal átállhat az általuk preferált hőrmérsékletre, világításkiosztásra, zenére...

Ha egy irodahelység nem csak egy bérlő részére van fenntartva akkor mérhetővé válik, hogy a bérlők mennyit tartózkodnak az irodában, amely alapján lehet a díjat kiszámlázni illetve a beléptetést is maga a rendszer megoldja külső beavatkozás nélkül, ráadásul mindez távolról ellenőrizhetővé válik. Arról nem beszélve, hogy az egyébként is magas energiaköltségekből sokat takaríthatunk meg.

BÁRMILYEN FUNKCIÓJÚ ÉS KIALAKÍTÓ IRODA SZÁMÁRA ELŐNYÖKET JELENT AZ IRODAAUTOMATIZÁLÁS, AZ INTELLIGENS IRODA

Legyen szó az alábbi irodák bármelyikének optimalizálásáról, minegyik esetben regeteg lehetőség van mind a megtakarításra mind a munka egyszerűbbé tételére és a jó közérzet megteremtésére, mindezt, bármilyen egységként történő kezelésére, akár meglévő vagy újépítésű az ingatlan.

- Irodaház teljeskörű vagy részfeladatinak optimalizálása,

- Önálló ipari épületben lévő iroda optimalizálása, akár a gyártási/munka részleggel együtt,

- Önálló irodai épület (ház) optimalizálása,

- Iroda céljára kialakított lakás optimalizálása,

- Irodaházban lévő iroda optimalizálása.

Kérjen ajánlatot vagy lépjen velünk kapcsolatba. Ne halogassa terveinek megvalósítását, mert nem mindegy a munkakörnyezete és tevékenységének reprezentálása!

.