Tanácsadás, tervezés, kivitelezés

Cégünk tevékenysége intelligens épületek komplett automatizálásának, villanyszerelésének megtervezése és kivitelezése folyamatos egyeztetéssel, ezenkívül intelligens rendszerek programozása (pl.: Loxone miniszerver forgalmazás, bekötés és programozás).

Hogyan kezdjünk bele egy intelligens épület megtervezésébe kivitelezésébe?

A legfontosabb, hogy a kivitelezést mindig meg kell előzznie egy gondos tájékozódásnak azaz először a saját igényekkel kell tisztába lenni. Mit, mire és hogyan akarunk használni, mennyit enged a pénztárcánk. Az érdemes-e kérdéskört azért hagytuk ki mert ha van igény intelligens épület létrehozására, akkor nem szabad engedni belőle, annyira megváltozatja a tulajdonos kényelmét, gondolkodását.

Tervezés: Mit automatizáljunk, Mi legyen intelligens?

Természetesen mindig az igények döntik el, de a fűtés/hűtés rendszer intelligenssé tételét mindenféleképpen ajánljuk mert effektíve visszahozza az árát. Ezenkívül is van értelme minél több funkció automatizálására is, de ez nagyban függ a megrendelőtől. Mi elsősorban mindig csak a valóban hasznos funkciók automatizálást javasoljuk és azt is elmondjuk miért. Szükség esetén pedig olyan tapasztalt tanácsadót is segítségül hívunk aki a megrendelővel elbeszélgetve további tanácsokat ad. Ez azért fontos mert a legtöbbször a megrendelők nehezen döntenek a saját ügyükben és egy kívülről szemlélő reálisabban látjhatja a valóban fontos és fölösleges igényket. Arra is van lehetőség, hogy a későbbi lehetőségekre figyelemmel építjük ki a rendszert, így ha szükséges akkor is megvalósítható egyes rendszerek intelligenssé tétele. Ha már tudjuk, hogy mit szeretnénk automatizálni akkor azokat a későbbiekben könnyedén többféle funkcióval el tudjuk látni, tehát első körben elég azt meghatározni, hogy miket szeretnén automatizálni és akár később újabb funkciókat tudunk hozzá adni.

Intelligens épület tervezése - Pénztárca kérdés

Mint ahogy az előbb írtuk szinte minden automatizáláható egy épületben, csak a pénztárcán múlik, hogy az átlagos felhasználói igényeket miként határozzuk meg illetve mit költünk rá pluszban. Az sem mindegy, hogy egyes erőforrásokat, milyen részletességben szeretnénk intelligenssé tenni. Nézzük meg hozzá, hogy alapvetően mik befolyásolják az automatizálás, intelligenssé tétel bekerülési költségeit:

- ha valamit vezérelni akarunk akkor ahhoz kell összeköttetés azaz kábelezés (a legtöbb esetben). Létezik vezeték nélküli kapcsoló, de ahhoz, hogy a redőny le is húzodjon árammal is ki kell álni a redőny motorhoz. Ugyanígy léteznek vezeték nélküli érzékelők is, de azokba pedig elemet kell cserélni, tehát sok esetben nem éri meg "wireless" eszközök alkalmazása (pláne új építés vagy teljes felújítás esetén),

- ahhoz, hogy valamit vezérelni tudjuk kell hozzá automatika. Például vezérelni csak motoros redőnyöket, motoros ablakokat lehet. Gurtnis redőnyt vagy kézi nyitású ablakot nem tudunk vezérelni,

- minél több mident szeretnénk vezérelni a központi Loxone "agyat" bővíteni kell,

- minél részletesebben akarunk valamit vezérelni annál több részre kell azt bontani,

- vállalkozó díja,

- esetlegesen igénybe vett belsőépítész, egyéb tanácsadó.

Mindig mérlegelni kell épületautomatizálás, intelligens épület kivitelezése esetén azt, hogy az olcsó sokszor drágább, a nagyon drága pedig nem mindig a leghatékonyabb és sokszor csak a márkát fizeti meg. Ezenkívül nézzünk a jövőbe, ugyanis bármikor új erőforrások születhetnek meg, amelyek vezérlésére is alkalmasnak kell rendszerünknek lennie márkától függetlenül!

Sokféle épületautomatizálási rendszer létezik. Ezen rendszerek sokszor csak a saját gépeikkel, erőforrásaikkal, kezelőfelületeikkel működnek, tehát meg kell vennünk az esetenként drágább érzékelőket, kapcsolókat. Arról nem is beszélve, hogy szervízelésiben és későbi bővíthetőségben is kötve vagyunk. Az általunk tervezett és kivitelezett rendszerek külön "aggyal" vannak megáldva, amelyek a kapott információk alapján vezérlik az egyes erőforrásokat. Így majdnem minden fűtési, hűtési, locsoló, biztonsági ... rendszerhez hozzákapcsolható, anélkül, hogy kötve lennénk akár a saját kapcsolóihoz, akár ugyanazon márkához. Például ha nekünk jobban tetszik az egyik hőszivattyú, a másik fűtési rendszer, a harmadik fajta redőny, a negyedik fajta kapcsolócsalád... nem gond mert mindegyik vezérlésére alkalmas az automatikánk.

A függetlenségből következően pedig, ha a jövőben a termékfejlesztések alapján újabb erőforrásokat szeretnénk intelligensség tenni, beépíteni épületünkbe azt függetlenül a gyártójától le kell tudnunk vezérleni, amelyre az általunk tervezett és megvalósított rendszer képes lesz. Ne kössünk kompromisszumot a jövőnkkel!

Segítünk Önnek, hogy a legjobb és leggazdaságosabb rendszereket és anyagokat építsse be épületébe. Segítünk abban is, hogy egy bizonyos költségkeretből mi kivitelezhető, mi az amit mindenféleképpen a jelen kor elvárásai alapján kihagyhatattlan, de természetesen a legprémiumabb rendszerek kivitelezését is nagy örömmel végezzük :)

Teljeskörű felmérés és tanácsadás

Megrendelői megkeresésre - új épület építése esetén is - az építkezés valamennyi fázisában van példa. Volt amikor még csak a gondolatok születtek meg; volt amikor az épület tervei voltak meg; volt amikor már elkezdődött vagy szerkezet kész volt az épület és olyan is volt amikor már beköltöztek az épületbe. Ugyanez a helyzet felújítás esetén is. Mégis a legelőnyösebb ha már az építkezés (átépítés, felújítás) gondolatakor illetve tervezési fázisban kapjuk a megkeresést, annak ellenére, hogy már kész épület esetén is vannak javaslataink.

Nekünk mindig a legfontosabb a megrendelői igények, élet vagy munkastílus és az esetleges jövőbeni fejlődési lehetőségek meghatározása, amely során a tervezés alapját képező információkhoz jutunk az ügyfeleinktől. A valódi igények meghatározása a legfontosabb közös feladatunk ahhoz, hogy a végeredmény élvezni tudja. Ezt követően a kivitelezés rajtunk múlik.

Intelligens épületek, épületautomatizálás teljeskörű tervezése, kivitelezése, programozása, épületfelügyelete

Az intelligens épületek automatizáláshoz szükséges valamennyi villanyszerelés tervet elkészítjük, a több tervezővel együtt dolgozunk.

Ugyanígy együttműködünk kivitelezés során a gnerálkivitelezővel és a többi szakkivitelezővel is, ugyanis rengeteg kérdést kell pontosan tisztázni. A munkánkat alapvetően fogja befolyásolni a belsőépítészet is, ugyanis az érzékelőket, kezelőszerveket... annak megfelelően kell kiválasztanunk, kiépítenünk.

Az épületautomatizálási rendszert beszerezzük, telepítjük és programozzuk, az elkészült épületet szükség szerint felügyeljük.

Szükség esetén európai szintű generálkivitelező csapatot tudunk ajánlani akikkel valamennyi megrendelő meg van elégedve, mind hozzáértésük, mind rugalmasságuk végett. A Konstart Kft-nél sem fog látni a szerszámaira támaszkodó munkásokat, csak azt, hogy megfelelő tervezés esetén az épület vagy a felújítás pikk-pakk elkészül.

Amit még nagyon fontosnak tartunk, hogy a megfelelő felkészültségű csapaton kívül mindig legyen műszaki ellenőr aki a kivitelezőket ellenőrzi és az Ön érdekeit képviseli!

Intelligens épületek automatizálási kérdéseivel és kivitelezésével lépjen velünk kapcsolatba.