Intelligens redőnyök

Az intelligens, automatizált redőnyök fontossága mind fűtés, mind hűtés, mind biztonság szempontjából kiemelkedően fontos és kezelése egyszerű, akár kezelhető ugyanúgy hagyományos kapcsolókkal, mint telefonról, Ipadről vagy internetről, illetve automatikusan igények, fényviszonyok, belső hőmérséklet és évszakok szerint állítja magát. Passzívházak és alanyony energiafogyasztású házak esetén kötelező.

A megrendelői igényekre tekintettel cégünk hagyományos kapcsolóról vagy távirányítóval vezérelhető redőnyök telepítését is vállalja korrekt áron és minőségben. Az igényeket kérjük az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldje el a részünkre (hány darab és mekkora redőny vagy zsalúzia, színigény, kiépítés helye, elérhetőségi adatok). Cégünk kizárólag alumíniumból készült motoros redőnyöket forgalmaz és telepít!

Energiamegtakarítás intelligens redőnyökkel

Intelligens árnyékolás, zsalúziákA redőnyök automatikus beállításával könnyedén elérhető, hogy ne melegedjen túl a lakás, ház vagy iroda, de mégis a lehető legtöbb fény jusson be a helyiségbe. Az árnyékolók előre beállíott preferenciák alapján teljesen automatikusan szabályozzák magukat, télen felhúzzák, nyáron lehúzzák magukat. Biztonsági célokból is szerepe lehet a redőnyöknek így amikor elmegy otthonról automatikusan lehúzódnak. A rendszer több automatkával összeköthető, ami azért szükséges mert sokszor előfeltétel, hogy az ablak előbb bezáródjon és csak utána húzódhat le a redőny, amely funkciókra a rendszer odafigyel és szabályozza. Ha esik az eső az ablakok becsukódhatnak. Ha hurrikán övezetben lennénk, akkor a redőnyök könnyedén lehúzhatnának a közeledő szélvihar esetén. Az automatikus árnyékolásvezérlés kánikulában nem engedi túlmelegedni a lakást és nem szükséges klímát használnom. Télen pedig felhúzza a redőnyeimet, hogy a nap sugarai melegítsék a lakásomat és ezzel energiát takarítson meg.

Lefekvés és ébredés automata redőnyökkel

Én szeretek teljesen sötét hálószobában aludni ezért este az ágy mellett lévő kapcsolókkal engedem le a redőnyt. Ilyenkor nekem egyszerűbb az ágyam melletti kapcsolót megnyomva használni a redőnyt mint a telefonon keresztül és ugyanez a helyzet a reggeli ébredéskor. De van arra is lehetőség, hogy sötétedéssel vagy beállított időben húzódjanak le a redőnyök automatikusan. Reggel idáig legalább 4-szer szundikáltam tovább a telefonom ébresztőjére, most fokozatosan lassan húzódik fel a redőny, hogy legyen kedvem felkelni (és persze a kedvenc zeném adja meg az utolsó löketet a felkelésre, de ez másik fejezet).

Az árnyékolástechnika nem csak redőnyökből áll

Redőnyök alatt kell érteni bármilyen árnyékolót. Az árnyékolók néhány típusa: zsalúzia, szalagfüggöny, reluxa, redőny, napellenző, roló, pliszé. A fénymennyiség és árnyékolási hatékonyság optimális összhangja miatt érdemes olyan árnyékolót választani, amelyek lamellékból állnak, így azok dőlésszögével is állíthatóak a fényviszonyok. 

Maximális világosság intelligens redőnyvezérléssel

intelligens árnyékolás zsalúziávalA természetes fény az élet számára nélkülözhetettlen. Megfelelő árnyékolástechnikával, zsalúziák alkalmazásával elérhetjük, hogy óriás napsütésben sem kell 100%-ban besötétítenünk. Először viccesne tartottam az óriás üvegfelületre szerelt különböző vastagságú nagyságrendileg vízszintes fa lapokat. Azt gondoltam, hogy pár egymás alatt elhelyezett "pici léc" elég röhejes a napsugárzás kivédésére. De gondoljunk bele, nyáron amikor szeretnénk, hogy világosság áradjoon be az ablakainkon anélkül, hogy túlmelegítse helyiségeinket a nap fentről, majdhogynem függőlegesen süt. Tehát a megfelelően egymás alatt elhelyezett lemezek, amelyek nem is szólnak bele se a be se a kilátásba, teljesen felfogják a napsugarakat. Ellenben télen a nap sokkal alacsonyabbról süt, így a hasznos napsugarakat teljes egészében beengedi az árnyékolás. Ugyanez a lényege az állítható dőlésszögű lamellás rendszereknek is, amelyek nyitottsága ráadásul nagyon nagy pontossággal vezérlhető. Ráadásul egy intelligens rendszerrel összehangolva egyedileg belső hőmérséklethez is optimálisan állítható ezen lamellák nyitottsága.

Rendszerünk képes egyedi árnyékolástechnikai eszközök kezelésére is. Tudja kezelni és állítani a lamellák dőlésszögét is így a szükséges fény elérésének megfelelően automatikusan állítja be a vezérlés. Egy középületi példát említve a Szabadság téren lévő egyik épület legfelső tetőtéri irodája teljes üvegfalat/tetőt kapott, amelynek árnyékolását egy igazán érdekes automata vezérlésű árnyékolóval oldották meg (amikor az árnyékoló bezár olyan mintha tetőcserép lenne), amely szükség esetén a legtöbb fényt engedi be, de a teljes árnyékoláshoz sem kell teljesen becsukódnia, csak a napsugarak beesési szöge szerinti szögben zárja be az árnyékoló lamellákat. Ezzel a módszerrel a lehető legnagyobb világosság mellett kerülhető el a túlmelegedés és a fölösleges energiafogyasztás.

Passzívháznál kötelező az intelligensen vezérelt redőny

Egy passzívház ki van hegyezve az energiaigényre. Márpedig mind a nyári és téli illetve az őszi és tavaszi napokban is kiemelt jelentősségű, hogy mennyi napfényt engedünk be a házunkba. A passzívház minősítés elérése egy normál megjelenésű ház esetén az árnyékolók és azok megfelelő, illetve további erőforrásainkkal történő együttműködése nélkül  elérhetettlen.

Az intelligens árnyékolástechnika előnyek:

- energiamegtakarítás,

- konfortérzet,

- maximális fény beengedése az optimális árnyékolás mellett,

- a ház stílusának meghatározása, öltöztetése, "folyamatosan változó ház",

- távoli kezelhetőség,

- passzívházak esetében kötelező az intelligens árnyékolás és az intelligens vezérlés.

Szeretné ha árnyékolói a többi erőforrásával automatikusan együttműködjenek? Szeretné redőnyeit könnyedén akár távolról kezelni? Szeretne fényre ébredni? Ha szeretne intelligens vezérlésű redőnyöket, árnyékolástechnikát, lépjen velünk kapcsolatba.