Intelligens otthonok, házak és lakások automatizálásának tervezése, kivitelezése

Legyen szó egy intelligens épület teljeskörű automatizálásáról, egy részének (lakásának) automatizálásáról vagy egyes feladatainak automatizálásáról a tervezéstől a kivitelezésig megvalósítjuk. Rendszereink 100%-osan rugalmasak, amelyeket akár meglévő rendszerekhez is hozzárendelhetünk illetve új épületeknél a megrendelő igényeinek megfelelően az adott iparág vagy tulajdonos elvárásai szerint személyreszabunk. Modern otthon mára elképzelhetettlen intelligens vezérlés nélkül.

Új épület vagy teljes körű felújítás esetén annak bármilyen részét, rendszerét automatizáljuk, legyen szó családi házról, lakásról, irodáról, irodaházról, ipari ingatlanról, speciális feladatot ellátó ingatlanról, mezőgazdasági létesítményről, közintézményről...

Az EnOcean technológiát használó eszközök egyre szélesebb körben terjednek el, így már most is elérhető vezeték és áramforrás nélküli EnOcean technológiát alkalmazó eszközök alkalmazása, mint például érzékelők, kapcsolók, szelepek és egyéb beavatkozók.

Az általunk beépített Loxone intelligens otthon épületautomatika az új vezeték nélküli Loxone "Air" eszközökkel, teljeskörű integrációt ad, a vezetékes rendszerünkhöz vagy önállóan kivitelezhető egy teljes összetettségű intelligens otthon, intelligens épület.

Csak a leggyakoribb optimalizálandó területeket kiemelve, amelyen kívül bármilyen speciális igényt kielégítünk, leszabályozunk, automatizálunk, optimalizálunk:

 • Fűtés optimalizálás
  Számos fűtési rendszer létezik, amelyet egy intelligens otthon, intelligens épület a leghatékonyabban tud kezelni. A legmodernebbek a hűtési rendszerrel együttműködnek. Így tervezünk és kivitelezünk a legmodernebb fal, padló és mennyezet fűtési-hűtési megoldásokat, de a hagyományos cirkófűtési rendszerrel rengeteg energiát takarítunk meg. De talán ennél is fontosabb, hogy számos fölösleges kapcsoló nélkül az egyes helységekben egyedi az ott tartózkodók számára optimális hőmérsékletre fűtünk. Jelenlegi tapasztalatunk szerint ez a leggyakoribb probléma, mikor a főnök irodájában jobb esetben már egy hordozható termosztát van, de felveszi vagy leveszi a fűtést, addig a többi szobába a szabályozható termosztátok ellenére (amelyek működését természetesen általában nem értik) vagy meg lehet főni vagy jégkockává lehet fagyni. Vajon ez mennyire befolyásolja közérzetünket?
 • Hűtés optimalizálás
  Hűtés optimalizálásról általában új házak illetve irodaházak illetve ipari ingatlanok esetében beszélünk. Valamennyi esetében az egyik legmodernebb megoldás a fal fűtéssel egybekötött hűtés, amellyel és a megfelelő szigeteléssel együtt hihetetlenül alacsonyra szoríthatjuk le költségünket és javíthatjuk hőérzetünket. Egy intelligens otthon, intelligens épület bármelyik hűtési rendszert (legyen szó mennyezet hűtésről, fan-coil-ról, klímáról stb...) egységesen le tud kezelni.
 • Intelligens öntözőrendszer (kerti, ipari) Mind a kerti, mint az ipari öntözőrendszerünk teljesen egyénre szabható, ezenkívül nem csak a szokványos csapadékmérővel rendelkezik, hanem beszerzi az időjárás előrejelzés adatait, szondákkal akár az öntözendő területen belül különböző vízigényű területeket alakíthatunk ki, ráadásul úgy, hogy nem kell bonyolult programozással bajlódnunk. 
 • Intelligens biztonsági rendszer (lakás, ház, iroda, gyár), bármilyen érzékelők, kamerák, jelzőpontok stb. adaptálhatók így rendszerünk abszolút rugalmas, könnyedén összeköthető beléptető rendszerrel és bármikor elérhető távolról, ez az intelligens otthon alapfunkciója.
 • Intelligens árnyékolástechnika
  Az árnyékolástechnika automatizálása talán leginkább az energiahatékonysághoz kapcsolódik, de ha egyébként is elektromos redőnyöket szerelünk be akkor minimális költségével elért megtakarítása és kezelhetősége miatt elengedhetetlen. Ráadásul akár a biztonsági rendszer fontos kiegészítője lehet, akárcsak a jelenlét szimulációról akár az elfelejtett redőny lehúzásra illetve annak egyszerűségére gondolva. Ez is mint az összes automatizált rendszerünk mint egy termosztát bármilyen élethelyzet szerint előre programozható.
 • Intelligens világítástechnika
  A világ ebbe az irányba halad. Nézzük csak meg már a hagyományos izzókat sem lehet a boltban kapni. Miért ne spóroljunk ha egyszerűbb mint gondolnánk. De még inkább miért ne csináljunk hangulatokat? Akár előre programozott hangulatokat. A lámpák fényerősségén túl azt is állíthatjuk, hogy mely dugalljakba kötött lámpáink kapcsolódjanak fel akár többfajta képet előre beállítva. Ezentúl is számos további világítási beállítást adhatunk meg a mozgásérzékelőkön túl a betörésvédelmet ellátó jelenlét szimulációig. Az intelligens otthonok esetében mindeig komplexitásban tudunk gondolkodni, amihez érdemes belsőépítész vagy világítástervező szakértelmét is igénybe venni.
 • Intelligens hangrendszer
  Itt mondjuk nem a megtakarítás a cél. Sokkal inkább, hogy bárhol (szerver, számítógép, okostelefon) lévő zenéinket abba a szobába, olyan hangerővel játszuk le ahol akarjuk. Gondoljunk bele hány hotel wc-jében, bárjában szól a kellemes zene. Ugyanezt elérhetjük irodánkban, otthonunkban is. Ráadásul ezek a rendszerek is könnyedén összeköthetőek akár mozgásérékelővel is. Ezenkívül ne feledkezzünk meg a mai világban oly divatos jogosulatlanul készítendő hangfelvételek is a legkönnyebben zenével torzíthatók...
 • Hővisszanyerős szellőztető rendszer - folyamatosan allergiamentes friss levegő
  A modern szigeteléstechnika és az ablakok miatt egyre kevesebb levegő jut be a házba. Ez leginkább az éjszakai alvás során jelent problémát és reggel lehet nagyon érezni. De ez igaz a többi helyiségre is. Egy jól szigetelt házban nem szerencsés télen az ablakok folyamatos nyitogatása, mert aránylag nagy a hő és így az energiaveszteség. A hővisszanyerős szellőztető rendszerek lényege, hogy a házban folyamatosan friss levegőt biztosítanak úgy, hogy megszűrik a levegőt a szennyeződésktől és allergén anyagoktól illetve a kiáramló levegő felmelegíti a beáramló levegőt így minimalizálva az energiaveszteséget.
 • Központi porszívó
  A központi porszívó egy egyszerű, de mégis nagyszerű lehetőség, amely meggátolja a por, az atkák és az egyéb allergén anyagok szobába történő visszakerülését. Ráadásul nem kell a porszívót magunk után húzkodni és csendes.
 • Épület villamosság
  Nem is gondolná, de önmagában azzal, hogy a falban lévő régi vezetékeit újakra cseréli önmagában energiát spórol meg. Persze ilyenkor mindig érdemes a teljes elektromossági rendszerét újragondolnia amiben tapasztalt segítséget tudunk nyújtani. Intelligens otthonok, épületek esetén picit másfajta villanyszerelésre van szükség, amelyet már nyugaton régóta használnak.

Forduljon hozzánk minél hamarabb akár még a tervezés megkezdése előtt, de haékonyan tudunk segíteni és tanácsot adni utána is. Hívjon minket most elérhetőségeinken.