Hűtés optimalizálás

A hűtés manapság ugyanolyan fontos mint a fűtés, illetve vannak olyan iparágak ahol nélkülözhetettlen, mivel egy termék minőségmegörzésére szolgál. Egy irodába ugyanúgy fontos, hogy ne legyen túl hideg, mint amilyen fontos, hogy túl meleg se legyen. Vannak akik nem bírják a túl hideget, a klíma által keltet huzatot ezért mindig megfáznak. Hűtés nem csak a hagyományos értelembe vett klimatizálással érhető el és az is nagyon fontos, hogy mekkora energiaszámlát fizetünk. A modern fal, mennyezet és padló fűtési renszerek, hűtésre is alkalmasak a hagyományos klímabetegség elkerülésével.

Hűtésnél, klimatizálásnál fontos kérdés, hogy hol van a hőérzékelője. Napi szinten tapasztalom, hogy a klímák, hol túl nagy elánnal dolgoznak, hol pedig kikapcsolnak vagy minimális hűtést szolgáltatnak, miközben a szoba másik felében továbbra is tikkasztó a meleg. Ez múlik a hőérzékelő szenzor elhelyezkedésén is. Például az általam vezetett egyik autóban folyamatosan kellett a hőmérséklettel játszanom, szépen lassan venni lejjebb a hőmérsékletet, hogy se ne ontsa a hideget rám és ne fújjon meleget sem. Akár csak az autónál egy szobánál is fontos, a hőmérsékletérzékelő elhelyezésének jó megválasztása. A legtöbb beszerelt klímánál magán a klíma beltéri egységén helyezkedik el a szenzor így csöppet sem mutat pontos képet a szoba hőmérsékletéről. Az általunk kiépített hűtési rendszerek esetén, akárcsak a fűtésnél külön hőmérsékletérzékelőket helyezünk el, amelyek adatai alapján tuduk vezérelni magát a klímát és így valóban be tudjuk állítani a kívánt egyenletes hőfokot.

Ipari létesítmények esetén sok esetben kiemelten fontos a hőfok beállítása, amelyet rendszerünk tökéletesen tud szabályozni, és bármilyen probléma lenne magával a hűtő berendezéssel azonnal figyelmeztető jelzést küld. Éppen ezért rendszerünk az egyre elterjettebb és szükséges hűtőházakban kiválóan alkalmazható, de bármilyen szabott hőmérsékletű helység hűtésére is alkalmas, további funkciók, mint például a páratartalom beállításával is. Ráadásul ipari létesítményeknél (pl.: hűtőházaknál) nagyon fontos a megbízhatóság, így bármilyen probléma esetén a rendszer azonnal be tud avatkozni, vagy figyelmeztetéseket küldeni.

A mai világban a hűtés is legalább annyira fontos mint a fűtés. Falfűtés/hűtés esetén pedig kiemelten fontos a legjobb automatika beépítése. Mi ezt tudjuk Önnek nyújtani. Szívesen látjuk bemutatótermünkben, lépjen velünk kapcsolatba.