Fűtésoptimalizálás

Egy olyan fűtési rendszert nyújtunk, amellyel különböző helyiségekben egyedi hőmérsékletet tud létrehozni 1 fokos hőmérséklet ingadozáson belül úgy, hogy távolról bármikor tudja módosítani a hőmérséklet beállítását, ráadásul rengeteg energiát spórol meg. A beruházás azonanl megtérül, mivel nem kell megvennie a fűtő berendezés saját automatikáját, hanem a vezérlést a mi rendszerünk oldja meg. így rendszerünk egyből hasznot hoz míg a legmagasabb konfortérzetet biztosítja. Ezt követően pedig rendszerünket kihasználhatja egyéb erőforrásainak (redőny, világítás, dugaljak...) vezérlésére.

Számos fűtési rendszer létezik, amelyek általában a technika fejlődésével és az energia árak aktuális mértéke alapján alakultak ki. Ezen rendszerek eltérő fűtési komfortérzetet nyújtanak. Elmondható, hogy a fűtési rendszereknél még ha nem is cseréljük le, akkor is jelentős költségmegtakarítást és kényelmet érhetünk el. Ismerjük azt amikor valaki a nagyon meleget szereti, míg más nem érzi jól magát a túlzott melegben. Ismerek olyan családot ahol a tinédszer lányka télen nem adja 25 fok alá miközben az Apuka 18 fokban érzi jól magát. Két embertípusnak hagyományos rendszerekkel lehetettlen az igényeit összehangolni.

Másik gyakori probléma, amikor azon törjü a fejünket, hogy vajon levettük-e a fűtést amikor nem vagyunk otthon. De mégsem kellemes hideg lakásba  hazaérni. Ezenkívül adódhatnak váratlan helyzetek is amikor nem megyünk haza vagy ellenkezőleg hamarabb érünk haza így az előre nehezen beprogramozott termosztát sem fogja az igényeinket kielégíteni.

Egy irodában, munkahelyen is ugyanezekkel a problémákkal lehet szembesülni és a termofejes radiátorok sem nyújtanak rá megoldást. Tapasztalatból tudom mondani, hogy a főnök aki a meleget szereti igen is fel fogja venni a fűtést. Ráadásul ha gyorsan szeretne meleget akkor jóval a kívánt hőfok felé (hiába nem fog hamarabb felmelegedni a szobája és utána azon kapja magát, hogy már ő is izzad). És mi van ilyenkor a többi szobában? Konkrétan trópusi éghajlat. Jobb esetben vannak termofejes radiátorok az egyes irodákban, de tapasztalatból kijelenthető, hogy működési elvük a dolgozók számára ismeretlen, ezért működése sem lesz megfelelő. Akkor kapcsolják le a radiátort ha túl meleg van és hiába várják a felmelegedést. Ha hideg van és a legnagyobb fokozatra veszik a thermofejet attól a cirkó még nem fog fűteni. Ezen esetekben nem 2 fokos hanem sokszor akár 5 fokos hőingadozás is megvalósulhat.

Ezekre az esetekre nyújt tökéletes megoldást a rendszerünk, amely helyiségenként automatikusan a kívánt hőfokra fűti a szobát. Ráadásul könnyedén szabályozható, így ha az irodában nem dolgozik senki, a lakásban nincs senki, a hőmérséklet levehető és távolról megadható, hogy mikorra hány fok legyen. Tehát nem pocsékolunk el hőenergiát, az összevissza fűtéssel. Ráadásul jól is fogjuk érezni magunkat. További előnye, hogy nem kell bajlódni és ismerni a fűtési rendszer műdödési elvét, mert azt az automatika szabályozza, így nem csak a termosztáttal rendelkező szobában lesz megfelelő a hőmérséklet.

Automatikánk már meglévő fűtési rendszerekhez is csatlakoztatható, de fűtési rendszer korszerűsítése esetén elengedhetettlen. A legtöbb fajta (szinte az összes) fűtési rendszerhez csatlakoztatható, és nélkülözhetettlen ha alternatív energiát is szeretnénk hasznosítani legyen szó föld, levegő, vagy napenergiáról, beszéljünk akár földgáz vagy villamos energia alapú rendszerekről.

Manapság a legmodernebb fűtési rendszerek (amelyek egyben hűtési rendszerek is) a fal, mennyezet, padlófűtési rendszerek. De ettől függetlenül egy kondenzációs kazán felszerelése is rengeteg energiát takaríthat meg. Ezen hagyományos rendszereknél a legjobb hatékonyság alacsony hőmérsékletű víz keringetésével érhető el.

Ahhoz, hogy egy ház fűtési rendszeréből a legtöbbet tudja kihozni fontos, de nem elégséges csak a szigetelés minőségére hagyatkozni. Oda kell figyelnünk a fűtés takarékos használatára is, ugyanis a kívánt szobahőmérséklet fokonkénti emelése az éves fűtési költségeket akár 6%-al is növelheti. Egy, az igényeinek megfelelően beállított rendszer mindezt egyszerűen és költséghatékonyan tudja kivitelezni! Rendszerünk képes a helységenkénti fűtésszabályzásra és öntanuló, hogy csak annyi energiát használjon fel, amire ténylegesen szükség van. A vezérlés idejében nyitja és zárja el a zónaszelepeket, hogy ne legyen túlfűtés. Így egy jól szigetelt szoba hőmérséklete a kérthez képest akár 1 Celsius fok eltérésen tartható a külső hőmérséklettől függetlenül. Kialakíthatók egyedi fűtésprogramok is, melyek segítségével még inkább testre szabható a fűtés. Napközben általában megelégszünk pár fokkal kevesebbel vagy távollét esetén elég csak takarékon tartani házunkat, hogy még többet spóroljunk.

A rendszerünk fő erénye az energiamegtakarításon és távoli kezelhetőségen kívül, hogy 1 fokon belüli hőingadozás érhető el helységenként! Az alábbi ábra a valóságban egy családi házba beépített rendszerünkkel elért eredményt mutatja (látható, hogy a hőingadozás jóval 1 fokon belül van)

intelligens fűtési rendszer adatai

Fűtésautomatizálási rendszerünk az alábbiakat nyújtja:

-régi és új fűtési rendszerekhez is hozzáköthető,

- helyiségenként történő egyedi hőmérsékletszabályozás,

- nem szükséges különálló egyedi termosztátok helyiségenkénti elhelyezése, thermoszelepek állítgatása,

- 1 fokon belüli hőingadozás,

- könnyű programozás és azonnali beavatkozás,

- távoli elérés, és felügyelet bárhonnan a vilgából,

- a hőenergia hasznosítása akkor is ha az egyik helyiség elérte a kívánt hőfokot,

- a költségmegtakarítással visszahozza a rendszer árát,

- alternatív energiák leghatékonyabb kihasználása (passzív vagy autonóm házak megvalósítása).

A fűtésrendszer automatizálása az egyik olyan beruházás, amely energiamegtakarítás révén visszahozza az árát. További információért, ajánlatkérésért lépjen velünk kapcsolatba.

Kapcsolódó írásunk: Miért kiemelten fontos a modern fűtési és hűtési rendszereink vezérlése?