Gondolta volna, hogy az intelligens otthon átlagosan 2 év alatt megtérülhet?

A technika fejlődésével az intelligens otthon egykep4 átlagos háztartásnak is elérhetővé vált. A vállalkozások, irodák, ipari és állami létesítmények számára pedig kötelező! Azért kell a fejlődéssel lépést tartani mert a kényelmi funkciókon kívül nem kevés pénzt spórolunk meg úgy, hogy ingatlanunk értékét növeljük. Igaz ehhez a máról holnapra élő gondolkodásmódon változtatni kell, mert még mindig sokan csak azzal törődnek nehogy pénzt kelljen egy fejlesztésre kiadni, inkább hosszútávon fizetik az egyre drágábbá váló energiaszámlát. Arról se feledkezzünk meg, ha el akarunk adni egy ingatlant vajon mennyit számít az olcsó üzemeltethetősége. Ön szerint miért kelendőbbek az új építésű ingatlanok? Mind kényelmi és mind gazdasági előnyt jelent, akárcsak egy fiatalabb autót vásárolni, amelyik kevesebbet fogyaszt és tele van extrákkal. És akkor itt még nem beszéltünk az itthon egyelőre csak másod, harmadsorba sorolt környezettudatosságról!

Felmérésünk alapján sokan mondják, hogy intelligens, automatizált, alacsony fenntartású ingatlanban élnek, dolgoznak. Ellenben az is kiderült, hogy ennek vagy túl magas árat fizettek vagy rengeteg fontos automatizálási lépést kihagytak vagy a rendszer korántsem olyan hatékony mint amire számítottak. Aki ilyen házban él, irodában, gyárban dolgozik, vagy igazgatója szívesen állunk rendelkezésére az ingatlan automatizmusainak felmérésével. Arra is mindig figyeljen oda, hogy manapság az épületautomatizálási rendszerek illetve alternatív energiára épülő rendszerek megfizethetővé váltak, ezért ha túl magas árat kapna a kivitelezésre vagy méginkább a beépítésre kerülő rendszerre kérjen kontroll ajánlatot!

Az épületautomatizálással elérhető intelligens otthonnal az alábbi hatásokat érheti el, amelyek közül mindenki számára más előny a fontos:

1. Takarékosság
Azért kezdjük épületautomatizálási rendszerünk bemutatását mindig a fűtés/hűtés optimalizálás oldaláról mert ezzel tudod a legnagyobb pénzt megtakarítani. Ehhez a részhez tartozhat az intelligens árnyékolástechnikával megspórolt pénz de segítünk Önnek, háza további energiatakarékos kivitelezésében szigeteléssel, nyílászáró cserével, illetve ha szükséges további alternatív energiaforrások megtervezésével és kivitelezésével is, mint például a geotermikus energia, talajszondák, levegőenergia, napenergia, szélenergia hasznosításával vagy nagyobb intézmények esetén a thermál hő hasznosításával. De ne feledkezzen meg arról, hogy az épületautomatizálás szinte minden területén spórolhat, legyen szó arról, hogy a kertjét nem locsolja fölöslegesen, de nem is engededi növényeit kiszáradni; spórolhat a világításon (nem is gondolja mennyi energiát pocsékol el), de önmagában egy új elektromos hálózat kiépítésével is.

2. Kényelem
Ha fél, hogy intelligens házát nem tudja majd kezelni (a legtöbb barátja azzal kezdi: "majd úgyis megbolondulsz tőle"), ugyanúgy kiépíthetjük számára az összes kapcsolót és ránézésre senki meg nem mondja, hogy intelligens házban él. De ne izguljon a mi rendszerünk kezelőfelülete inkább szórakozás lesz mint nyűg. A legtöbb ember például ódzkodik az okostelefontól és miután kapott egyet ki sem tudod tépni a kezéből :)
Mindenkinek más és más számít kényelemnek és nyűgnek ezért a rendszerünket az Ön szokásainak megfelelően fogjuk felprogramozni. De ettől függetlenül mindenki számára kényelmet jelent az, hogy bárhol van a világban, bármikor érkezik haza a háza úgy várja haza, ahogy Ön szeretné. Akkorra és olyan hőfokra fűti fel vagy hűti le ingatlanát amilyenre szeretné, ez mindössze egy gombnyomás. Távolról bármikor ránézhet ingatlanára, hogy rendben van-e mi történik éppen a lakásában. Bármelyik szobában, irodában olyan hőfokot állíthat be amilyet az ott tartózkodok szeretnének. Könnyedén programozási ismeret nélkül változtatja meg locsolórendszerének beállítását, hogy a grillparti során senki ne ázzon el, vagy éppen feldobhatja a lankadt grillparti hangulatát egy kis friss zuhannyal :)
Ezéret mondjuk a kényelmet, mert bármi is jelentse számára a kényelmet, rendszerünk programozásával bármit megoldunk.
Ne feledje, hogy bármilyen kapcsolócsaládhoz és kezelőfelülethez hozzápasszítjuk a rendszerünket azokat nem kell lecserélnie, arról nem beszélve, hogy fölösleges kezelőfelületeket sem kell nézegetnie a falon. Bár ha azt szeretné annyi helyre teszünk kapcsolót ahány helyre csak szeretné....

3. Villogás, modern vagy luxushatás
Kinek mi a fontos? Nem a mi tisztünk eldönteni, hogy mi jelent az Ön számára örömöt!
Ha szeretne felvágni barátnője, családja, barátai, megrendelői, partnerei előtt megteheti, de ha egyáltalán nem szeretné, hogy bárki tudja milyen modern házban él az sem jelent gondot.
Bár véleményünk szerint egy intelligens ház egy modern gondolkodás módú, kifejlett személyiséget jelent, ami ráadásul az üzleti életben elengedhetetlen!

4. Környezettudatosság
Tudom a mai gazdasági helyzetben ez sajnos háttérbe szorul kishazánkban. Mi viszont elkötelezettek vagyunk a környezettudatos gondolkodásmód mellett, ugyanis gyermekeink számára is fontos lenne egy élhető világot biztosítani!
A mai felgyorsult világban pedig intelligens otthon, intelligens ingatlan nélkül nem mondható el, hogy környezetbarát házunk van.

Bármilyen kérdése van vagy szeretne rendszerünk működéséről bővebb tájékoztatást kapni bármikor szívesen látjuk bemutatótermünkben. Csak annyit kérünk, hogy megfelelő időt tudjunk Önre szánni ha van lehetősége egyeztessen időpontot előre.

Célkitűzésünk, hogy az Ön számára minél élhetőbb otthont, irodát hozzunk létre amely nem bosszúságot hanem nyugalmat nyújt az Ön részére megfizethető áron.

Kocsis Zoltán és Egri István
a Loxvill Épületautomatizálás Ésszerűen Kft. tulajdonosai